Beveiligingsoplossingen

Het aantal inbraken daalt al jaren. Die afname is voor een groot deel te danken aan inbraakpreventie. Toch wordt er ook bij jou in de buurt nog regelmatig ingebroken. Slachtoffers van een inbraak weten wat voor impact dit heeft. Met name het besef dat een vreemde schaamteloos in jouw spullen heeft gezocht heeft vaak een emotionele impact.

Gelukkig zijn er diverse maatregelen mogelijk om je te beschermen tegen inbrekers. Inbrekers slaan een woning met goede beveiligingsmaatregelen en gecertificeerd hang-en-sluitwerk graag over. Wij willen je graag goed adviseren met een duidelijk beveiligingsadvies voor je huis. Met regelmaat informeren klanten bij ons naar één bepaalde oplossing, terwijl er vaak meerdere en eenvoudigere beveiligingsoplossingen bestaan voor je woning of pand. Wij adviseren je graag.

De beveiligingsoplossingen van Thuisveilig bieden mogelijkheden voor vrijwel elk inbraakbeveiliging vraagstuk.

Inbreker inbraakmethodes

Organisatorische maatregelen

Wellicht de belangrijkste van alle beveiligingsmaatregelen. Een goede beveiliging is sterk afhankelijk van jouw eigen gedrag. Een goedgekeurd slot heeft namelijk geen toevoeging als de deur niet op slot gedraaid wordt en een alarmsysteem heeft geen meerwaarde als het niet ingeschakeld wordt.

Bekijk onze checklist met organisatorische beveiligingsmaatregelen maar eens en zie wat voor jou van toepassing is. Organisatorische maatregelen kunnen per situatie sterk verschillen.

Inbraakbeveiliging is dus is niet alleen het treffen van bouwkundige en elektronische maatregelen maar de eigenaar of gebruiker van een woning of bedrijfspand zal ook de nodige organisatorische maatregelen moeten treffen.

 

Bouwkundige beveiliging

Bouwkundige beveiliging is de beveiliging van o.a. alle buitendeuren en ramen van een woning of pand. De beveiligingsfilosofie voor woningen of bedrijfspanden is gericht op het buiten houden van inbrekers. Voor woningen geldt daarom dat de combinatie van beveiligingsmaatregelen met tenminste niveau BK2 (prestatie eis 3 minuten inbraakwerendheid van bouwkundige maatregelen) de voorkeur hebben.

Thuisveilig levert uitsluitend goedgekeurd hang- en sluitwerk (sloten, cilinders, raambomen, scharnieren, dievenklauwen etc.) welke in combinatie met goed onderhouden deuren en ramen een sterke schil gecreëerd, de zogenaamde schilbeveiliging.

LET OP! Is een pand ouder dan 2016 dan is er kans dat er minder veilige cilinders en sloten gebruikt worden en nieuwe inbraakmethodes toegepast zouden kunnen worden. Denk hieraan o.a. aan gebruik van kerntrekken om gemakkelijk zonder inbraakschade een woning of pand binnen te komen.

Omdat het niet altijd even gemakkelijk te zien is of je woning veilig hang- en sluitwerk heeft, kunnen wij een inbraakpreventie check voor je doen.

NEN 5089 Herziening Sterrensystematiek

Rolluiken

Rolluiken zijn zeer geschikt voor de beveiliging van een woning, winkelpui en bedrijfsdeuren als aanvulling op de bouwkundige beveiliging. Woningrolluiken hebben als voordeel dat deze tevens geluidswerend en isolerend werken. Rolluiken hebben naast een effectieve werking ook een groot preventief effect.

Thuisveilig levert rolluiken van kleine tot grote maatvoeringen en in vele kleuren en vele bedieningsmogelijkheden, bijvoorbeeld met een draai- of sleutel schakelaar, handzender of bediening via een app op een mobiele telefoon.

Beveiligingscamera’s

Als aanvulling op de bouwkundige beveiliging bieden wij beveiligingscamera’s. Beveiligingscamera’s zorgen ervoor dat potentiële inbrekers goed herkenbaar zijn en daardoor eerder afgeschrikt worden door de preventieve werking ervan. Beveiligingscamera’s kunnen worden ingezet voor overzichtsbeelden, herkenning, nachtbeelden (ook in kleur) of identificatie voor zowel binnen als buiten. Thuisveilig werkt uitsluitend met gerenommeerde fabrikanten die gebruik maken van betrouwbare hardware en de meeste recente firmware. Met de meest recente firmware kun je erop vertrouwen dat je apparaat altijd goed werkt en veilig is.

Alarmsystemen

Als aanvulling op de bouwkundige beveiliging bieden wij een alarmsysteem. Een alarmsysteem detecteert en geeft de inbrekers minder tijd. De kans dat een inbreker een grote buit heeft, wordt hierdoor dus sterk geminimaliseerd.  De zichtbare aanwezigheid van een alarmsysteem heeft bovendien een preventieve werking. Thuisveilig werkt voornamelijk met draadloze alarmsystemen. Dit heeft als voordeel dat een systeem eenvoudiger en sneller te monteren is wat direct voordeel oplevert op de totaalkosten. Tevens is er geen hak en breekwerk benodigd. Wij leveren uitsluitend draadloze systemen van gerenommeerde fabrikanten. De apparatuur is speciaal ontwikkeld voor betrouwbare draadloze en volgens de nieuwste richtlijnen beveiligingstoepassingen.

Verlichting

Goede buitenverlichting helpt tegen inbraak. Inbrekers slaan immers graag toe zonder dat toevallige voorbijgangers hen kunnen zien. Maak gebruik van tijd of schemer schakelaars op je verlichting zodat u er zeker van bent dat je verlichting brand op het moment dat je niet aanwezig bent. Verlicht bij voorkeur alle deuren op een begane grond. Deze zijn over het algemeen makkelijk bereikbare toegangen voor een inbreker. Het meest effectief is een verlichtingsarmatuur naast de sluitzijde van de deur, bij voorkeur een vandalismebestendige verlichtingsarmatuur met schemerschakelaar.

Ik wil graag advies

Heb je een vraag over de beveiliging van jouw woning of bedrijfspand? Of wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Laat het ons weten! Wij komen graag bij je langs voor een gratis deskundig advies. Het verplicht je tot niets.

 

Versturen