Veelgestelde vragen

Antwoorden op veelgestelde vragen over de beveiliging van jouw woning of bedrijfspand. Bijvoorbeeld over hoe je inbraken voorkomt, wat de beste alarm- of camerasystemen zijn en hoe veilig rolluiken zijn.

Algemeen

Wat kun je doen om inbraak te voorkomen?

Om een inbraak te voorkomen moet je rekening houden met de verschillende soorten inbrekers die er rondlopen:

Gelegenheidsinbrekers
90% van alle inbraken wordt gepleegd door gelegenheidsinbrekers. Vaak plegen ze hun inbraak met eenvoudige hulpmiddelen of klimmen bijvoorbeeld door een raam. Om een gelegenheidsinbraak te voorkomen kun je zelf al veel doen door o.a. het goed afsluiten van deuren en ramen, zorgen dat kostbare spullen niet in het zicht liggen en het toepassen van goede sloten.

Professionele inbrekers en mobiele bendes
Professionele inbrekers gaan gerichter te werk dan gelegenheidsinbrekers. Ze hebben vaak meer voorkennis en ze beschikken vaak over zwaarder gereedschap of zware hulpmiddelen. Om een inbraak door professionele inbreker te voorkomen is het verstandig om te beginnen je huis of bedrijf bouwkundig te beveiligen tegen verschillende inbraakmethodes. Denk hierbij o.a. aan beveiliging tegen openbreken, cilindertrekken, gaatjes boor methode, flipperen en hengelen. Zorg ook voor goede verlichting, inbrekers werken graag ongezien. Een belangrijke aanvulling op bouwkundige maatregelen zijn elektronische beveiliging (bijvoorbeeld beveiligingscamera’s of alarmsysteem).

Alarmsystemen

Wat is het beste alarmsysteem voor thuis?

Ajax Systems is het meest bekroonde draadloze alarmsysteem van Europa! Ajax Systems is hét draadloze inbraakdetectie systeem wat veiligheid, betaalbaarheid, gebruiksgemak en design tot in perfectie heeft gecombineerd. Het ontwerp van de componenten en de gebruikers app is ook subliem! Ajax Systems motto is “When Security is Art”. Verkrijgbaar in wit of zwart en volledig via uw smartphone worden aangeleerd, geconfigureerd en bediend.

Wat kost een alarmsysteem ongeveer?

De prijs van een basis alarmsysteem begint bij ca. € 500 inclusief 21% btw en is o.a. geschikt voor een tussenwoning of een garage. Een basissysteem bestaat uit een draadloze Hub (de basis van het Ajax alarmsysteem), twee draadloze magneetcontacten voor het beveiligen van twee deuren (bijvoorbeeld een voor- en achterdeur), één bewegingsmelder voor het beveiligen van een ruimte (bijvoorbeeld de woonkamer) en één keyfob (afstandsbediening). De richtprijs is inclusief installatie.

Wat kost een alarmsysteem per maand?

Na aanschaf van een Ajax Systems alarm betaalt u geen abonnementskosten. Wel moet u er rekening mee houden dat de batterijen van de sensoren na ca. 4 jaar vervangen moeten worden. Dit verschilt per sensor en wordt aangegeven via de app.

Hoe veilig is een draadloos alarmsysteem?

Onze Ajax Systems alarmsystemen zijn zeker zeer veilig, dankzij het door Ajax Systems zelf ontworpen Jeweler protocol. Dit protocol overbrugt afstanden tot 2000 meter in open veld. Het werkt niet alleen heel erg snel en stabiel maar de batterijen gaan zelfs tot 7 jaar mee! Door tweeweg communicatie, een ping elke 12 seconden, stelt het Ajax Alarmsysteem je direct op de hoogte van eventuele problemen of gevaren. De communicatie tussen alle detectoren zijn extreem beveiligd en je ontvangt direct een bericht in geval van sabotage, jamming of een algemene foutmelding.

Waar op letten bij aankoop van een alarmsysteem?

Let er bij een de aanschaf van een alarmsysteem op welke ruimtes, deuren en ramen beveiligd moeten worden en met welke type sensoren. Tevens is het belangrijk hoe je het alarmsysteem bedient. Dit kan o.a. met een app, keyfob (afstandsbediening) of een bedieningspaneel. Moet het alarmsysteem soms deels ingeschakeld worden; thuis of niet thuis? Dat kan erg praktisch zijn, zodat je bijvoorbeeld bij een ingeschakeld systeem toch door het huis kan lopen. Wat te doen bij een alarmsituatie? Stil alarm via de app of tevens aanvullen met een sirene?

Camerasystemen

Wat is een goed camerasysteem?

De meest betrouwbare camera’s zijn voorzien van een internetkabel. Deze kabel loopt vanaf een netwerkvideorecorder (NVR) naar de camera’s. De NVR heeft een wandcontactdoos (230V) nodig en wordt via de router of switch aangesloten op het netwerk. Uw opnames worden opgeslagen op de NVR en zijn via de NVR of via uw mobiele app op te halen.

Wat kost camerabeveiliging?

De kosten van een modern beveiligingscamera systeem beginnen ongeveer bij € 650 inclusief btw. Hiervoor krijg je bekabelde professionele full HD camer met 128 GB opslag en dag en nacht functionaliteit met geïntegreerde infrarood led. Na aanschaf betaal je geen vaste maandelijkse kosten. Deze richtprijs is inclusief installatie.

Waar moet je op letten bij beveiligingscamera?

Plaats camera’s bij voorkeur in een hoek van een ruimte en richt de camera’s op de toegangswegen en waardevolle voorwerpen. Bijvoorbeeld bij deuren. Maak zo min mogelijk inbreuk op de privacy van anderen als je je eigendommen beschermt.

Wat is een goed merk beveiligingscamera?

De beveiligingscamera’s van het merk Hikvision zijn reeds ruimschoots bewezen. Hikvision is wereldwijd marktleider op gebied van camerabeveiliging. De producten staan vooraan op het gebied van technologie en hebben een uitstekende prijs-kwaliteitsverhouding.

Is camerabewaking toegestaan?

Je mag camera’s ophangen om eigen woning of bedrijf te beveiligen en je eigendommen te beschermen. De belangrijkste privacyregel is dat je alleen eigen bezittingen mag filmen. Je mag in principe niet de openbare weg filmen, zoals de stoep of parkeerplaatsen. Op de website van de Autoriteit Persoonsgegevens staat meer informatie https://autoriteitpersoonsgegevens.nl/.

Rolluiken en screens

Wat is het beste screens of rolluiken?

Rolluiken ontmoedigen inbrekers, werken geluidswerend en isolerend en zijn ideaal om bijvoorbeeld je slaapkamer in zomer koel te houden, te verduisteren of geluiden van buiten te minimaliseren. Gesloten zijn de roluiken 100% verduisterd. Screens werken als een thermisch schild en houden tot wel 97% van de warmte tegen. Door de unieke eigenschappen van het doek kun je bij felle zon toch wel van het licht genieten, maar blijft je huis koel! Tevens bieden screens uitstekende privacy eigenschappen.

Ben je op zoek naar 100% verduistering in combinatie met uitstekende isolerende en inbraakwerende eigenschappen dan kun je kiezen voor een rolluik (bijvoorbeeld op een slaapkamer). Ben je op zoek naar een uitstekende zonwering die zicht naar buiten blijft houden dan kan je kiezen voor een screen (bijvoorbeeld voor de woonkamer).

Hoe veilig zijn rolluiken?

Rolluiken bieden een sterke maatregel tegen inbrekers en vertragen van het inbraakproces. Dichte rolluiken zijn vanaf buiten erg moeilijk te openen. Rolluiken schrikken af en het forceren van een rolluik kost erg veel tijd en creëert veel lawaai. Let er wel op dat een rolluik géén blokkade mag vormen voor een mogelijke vluchtroute in geval van brand.

Hebben rolluiken een isolerende werking?

Bij een volledig gesloten rolluik ontstaat er een luchtbuffer tussen het glas en het rolluik, dat een isolerend effect heeft. Afhankelijk van het glas type van je ramen en het type lamel van het rolluik kan wel tot 20% worden bespaard op de energierekening.

Hoeveel warmte houdt een rolluik tegen?

Rolluiken zijn een geweldige beschutting tegen zon, weer en wind. Rolluiken zijn namelijk volledig afsluitbaar. Rolluiken houden je huis koel in de zomer. In vergelijking met gewone zonweringen en gordijnen, houden rolluiken warmte namelijk veel beter tegen.

Hoe geluidswerend zijn rolluiken?

Rolluiken zijn uitstekend geluidswerend. De lamellen van een rolluik zijn gevuld met schuim. Dit zorgt er voor dat er minder geluid naar binnen komt. Tevens worden de geluidsgolven afgekaatst tegen de rolluiken, waardoor je minder last hebt van geluidsoverlast.

Waar moet je op letten bij het kopen van rolluiken?

Ten eerste de materiaalkeuze: staal of aluminium. Stalen rolluiken hebben zeer goede inbraakwerende eigenschappen. Stalen rolluiken worden dan ook met name gebruikt bij winkelpanden en bedrijven. Voor woningen kun je aanhouden dat een aluminium rolluik de beste prijs kwaliteit heeft. Aluminium is sterk, kleurvast en leverbaar in alle RAL-kleuren. De dikte van de rolluiklamellen is tevens belangrijk. De dikte van een lamel is met name afhankelijk van de breedte van het rolluik. Hoe breder het rolluiken, hoe dikker het lamel om buigen te voorkomen. Bediening kan door middel van wandschakelaar, handzender of via smartphone.

Ik wil graag advies

Heb je een vraag over de beveiliging van jouw woning of bedrijfspand? Of wil je weten wat wij voor je kunnen betekenen? Laat het ons weten! Wij komen graag bij je langs voor een gratis deskundig advies. Het verplicht je tot niets.

 

Versturen